Saturday, 7/12/2019 | 4:45 UTC+1

Kalkulátorok munkavállalók számára

Post by relatedRelated post

Van egy weboldal, ahol Ön munkavállalásával kapcsolatban egy-egy kalkulátor akár a bérkalkulátor segítségével egyszerűen és gyorsan kiszámíttathat bizonyos adatokat, például a bérét, szabadnapjai számát, hogy mekkora összeget fog kapni, ha táppénzre kényszerül, vagy ha Gyed-et, Gyes-t szeretne kapni, vagy ha esetleg végkielégítést fog kapni. Diákok a Diákmunka kalkulátorral számolhatják ki a bérüket, munkakeresők pedig információt kaphatnak arról, hogy mekkora összegű álláskeresési járadékot kaphatnak a jövőben.

  bérkalkulátor

bérkalkulátor

Ha Ön vagy gyermeke beteg lett és táppénzre kell mennie, kattintson a Táppénz kalkulátorra, ahol meg kell jelölnie, hogy folyamatos munkaviszonyban áll-e a munkáltatójánál vagy van-e minimum 180 nap munkaviszonya. Előfordulhat az is, hogy Önnek nem volt 180 napon jövedelme az adott évben, de a táppénzre való jogosultság első napja előtt volt legalább 180 nap folyamatos biztosítási jogviszonya. Olyan eset is van, hogy a munkavállaló nem kapott 180 napi jövedelmet, és a táppénzre való jogosultság első napja előtt nem volt legalább 180 naptári napi folyamatos biztosítási jogviszonya, ezt is meg kell jelölni. Ezután be kell írnia egy mezőbe azt az összeget, melyet egy hónapban bruttó keresetként a munkavállalói szerződésében megállapítottak és a kieső naptári napok számát. Ezután kiszámoltathatja bérkalkulátor után  a kalkulátorral, hogy mennyi táppénzre jogosult. Azt viszont mindenképpen vegye figyelembe, hogy a megjelenő adat csak tájékoztató jellegű.

berkalkulator-ado-3

bérkalkulátor, avagy mennyi marad a pénztárcában

Ha kisgyermeke után Gyesre jogosult, ezt mindenképp írja be a bérkalkulátor programba is vagy használhatja a Gyes kalkulátort. Az első sorba írja be, hogy előreláthatólag mikor fog megszületni gyermeke. Ha van olyan körülmény, amelynek hatása van a Gyes jogosultsági idejére vagy összegére, akkor azt a következő sornál kell megjelölnie. Ilyen körülmény lehet az, hogyha ikrei fognak születni, vagy gyermeke súlyos fogyatékossággal fog világra jönni, vagy tartósan beteg lesz. Ezután be kell írnia a következő mezőbe a havi bruttó jövedelmét. Aztán írja be a következő sorba, hogy az előző évben mekkora volt az átlagjövedelme naponta, mert ez képezi a táppénz alapját. Ha ezt megtette és rákattint a „Kiszámol” gombra, hamarosan látni fogja az eredményt. Azt azonban tudnia kell, hogy ez a kalkulátor 365 napot vesz a biztosítási idő alapjául, s az adatok csupán tájékoztató jellegűek. 

About