Wednesday, 28/9/2022 | 12:33 UTC+2

Képzési támogatás kilátásban

képzés
  • Jelentős támogatásra számíthatnak a munkahelyi képzésbe fektető vállalkozások 2021 októberétől.
  • Az összesen 70 milliár forintos program 15 milliárdos keretösszegű pályázatokkal indul október elsejétől, melyen azok a hazai mikro- illetve kisvállalkozások indulhatnak, akik kevesebb, mint ötven főt foglalkoztatnak.
  • A pályázatot megnyerő vállalkozások nem csak a képzés 70%-ának költségeit finanszírozhatják pályázati pénzből, de a képzés miatt kieső munkaidőre jutó munkabér 70%-át is a program finanszírozza. A középvállalkozásoknak és nagyvállalatoknak is lehetősége nyílik jelentkezni a pályázatra, viszont míg a középvállalkozások csak 60%-os, a nagyvállalatok pedig csupán 50%-os térítésre számíthatnak.
  • Az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárnak kijelentése alapján a pályázat célja, hogy a magyar munkaerőpiacot tovább erősítve stabilabb munkahelyet és versenyképesebb tudást biztosítson a munkavállalók számára, amely a magyar gazdaságot hivatott tovább támogatni. A pályázó cégeknek ugyanis szigorúan el kell számolniuk az így szert tett összegre, a munkavállalók képzése nem opcionális, emellett az ilyen képzésen részt vettek további egy évig tartó foglalkoztatása is kötelezettsége a vállalatoknak.
A munkaerőpiac stabilitását várva pozitív hatás várható a bruttó bérekre is. És hogy neked ez mennyit jelent nettóban? Használd bérkalkulátorunk, hogy kiderítsd!
About