Thursday, 5/10/2023 | 3:14 UTC+2

Munkaszüneti napok 2022-ben

munkanap
A 2022-es évet tervezve két munkanap áthelyezéssel számolhatunk, mivel jövőre március 15-e keddi napra esik, így a hétfőt az ezt követő hét szombatján, március 26-án kell majd ledolgozni, míg a november 1-je miatt pihenőnapnak szánt október 31-ét a hónap közepén, október 15-én kell majd bepótolnunk.
  • Több ünnep is hétvégére esik majd, kezdve már az Új Évvel, ami szombatra esik, de jövőre vasárnap ünnepeljük a munka ünnepét, szombaton az államalapítást, vasárnap tartjuk az október 23-ai megemlékezést, és a karácsonynak is csak egy napja, 26-a esik majd hétfőre.
  • Ami a hosszú hétvégéket illeti, abból jövőre is jut majd. Két háromnapos és további három négynapos hétvégénk lesz, hogy kipihenjük fáradalmainkat. A háromnapos hétvégék Pünkösdre és Karácsonyra esnek majd, a négynapos hétvégéket pedig a két munkanap áthelyezésnek és a Húsvétnak köszönhetjük.
  • munkaszüneti nap
  • Oldalunkon nem csak a jövő évi munkaszüneti napokról tájékozódhat, de bérkalkulátor segítségével gyorsan kiszámolhatja, hogy bruttó fizetése mekkora nettó fizetést takar. Mikor máskor, ha nem épp a karácsonyi nagybevásárlás előtt?
 
Munkaszüneti napok és áthelyezett munkanapok 2022-ben
Január 1. szombat Új Év
Március 14. hétfő pihenőnap
Március 15. kedd Nemzeti ünnep
Március 26. szombat áthelyezett munkanap
Április 15. péntek Nagypéntek
Április 18. hétfő Húsvét
Május 1. vasárnap Munka ünnepe
Június 6. hétfő Pünkösd
Augusztus 20. szombat Államalapítás ünnepe
Október 15. szombat áthelyezett munkanap
Október 23. vasárnap 56-os forradalom ünnepe
Október 31. hétfő pihenőnap
November 1. kedd Mindszentek
December 24. szombat Szenteste
December 25. vasárnap Karácsony
December 26. hétfő Karácsony
About