Tuesday, 18/6/2024 | 12:17 UTC+2
Bérkalkulátor

Bérkalkulátor 2022

Bruttó bére:
Gyermekek száma:
Kedvezményezett eltartottak száma:
Betöltötte már a 25. életévét?
Jogosult a 4 vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményére?
Jogosult személyi kedvezményre?
Érvényesíti az első házasok kedvezményét?

Számított járulékok:
SZJA: 0 Ft
Nyugdíjjárulék: 0 Ft
Egészségbiztosítási járulék: 0 Ft
Munkaerő-piaci járulék: 0 Ft


Kedvezmények:
SZJA mentesség: 0 Ft
Személyi kedvezmény: 0 Ft
Első házas kedvezmény: 0 Ft
Családi kedvezmény: 0 Ft
Fel nem használt családi kedvezmény: 0 Ft


Fizetendő járulékok:
SZJA: 0 Ft
TB járulék: 0 Ft

Adó összesen:0 Ft


Nettó bére: 0 Ft

A bérkalkulátor legfelső mezőjébe írja be bruttó bérét, majd ezt követően értelemszerűen válaszolja meg a kérdéseket.

A kedvezményezett eltartottak száma azt jelenti, hogy a gyerekek közül hányan 16 éven aluliak. Amennyiben az egyik gyerek már betöltötte a 16. életévét, de tanulói jogviszonyban marad, kedvezményezett eltartottnak számít, míg be nem tölti a 20. életévét.

A korára vonatkozó kérdés azért fontos, mert a 25 év alattiak SZJA mentességet élveznek jövedelmük után.

A 4 vagy több gyermeket nevelő anya kedvezményét az veheti igénybe, aki legalább 12 évig jogosult volt családi pótlékra 4 gyermek után. Ebbe az is beletartozik, ha sajnálatos módon a jogosultság a gyermek halála miatt szűnt meg.

Személyi kedvezményben részesülnek a rokkantsági járadékban vagy a fogyatékossági támogatásban részesülők, valamint azok a személyek, akik súlyos fogyatékosságnak minősülő betegséggel élnek.

Az első házasok kedvezménye kizárólag akkor érvényesíthető, ha legalább az egyik félnek első házasságáról van szó. A kedvezményt vagy csak az egyik fél igényelheti, vagy megoszthatják ezt az összeget egymás között a házasságkötést követő 24 hónapig, azaz két évig. Amennyiben a házasságot követően a nő gyermeket fogan, vagy a párnak már van gyermeke, akkor ennek a kedvezménynek a helyére a pár családi adókedvezményt fog kapni.

Reméljük tudtunk segíteni, kérem tekintse meg többi kalkulátorainkat is.A bérkalkulátor népszerűsége

A bérkalkulátor hatalmas sikerének talán több magyarázatát is meg lehet találni. A program mellett szól, hogy nagyon könnyen át lehet látni a működését, valamint hogy nagyon könnyű kezelni is, amely egyáltalán nem meglepő, hiszen valós személyek tapasztalatai és véleményei alapján történt a bérkalkulátor program fejlesztése. Remek lehetőséget nyújt az emberek számára ahhoz is, hogy megtanuljanak munkáltatóként, vállalkozóként gondolkozni, nem csupán egyszerű munkavállalóként. Érdemes tehát minden esetben az interneten megtalálható bérkalkulátort használni, hiszen így egészen biztosan sikerül mindent megfelelően kiszámolni.

bérkalkulátor számoló

bérkalkulátor számoló

Sejthetően nagyon sokan mentek már el valamilyen állásinterjúra, elegáns öltözékben, úgy, hogy a lebeszélt helyszínre érve már minden gondolatunkat összeszedtük, mely által már azt is tudjuk mielőtt belépnénk a főnök irodájába, hogy milyen összegű fizetést szeretnénk kapni a későbbiekben. Igazából minden emberre igaz a tény, hogy a nettó fizetésen gondolkozik el, amely nem is meglepő, hiszen az lesz az az összeg, amelyet majd megkapunk a kezünkbe, így tudunk belőle vásárolni ruhát, élelmiszert, mindent, ami a hétköznapi élethez szükséges, nem beszélve a hitelek törlesztéséről. Az emberek kisebb része azonban a bruttó összeg iránt is érdeklődni szokott, ugyanis a későbbi nyugdíjat ez fogja meghatározni, valamint azt is, hogy a bankok adnak-e majd bármilyen hitelt számunkra. Ennek köszönhetően általánosnak mondható ez a hozzáállás.

Az emberek többsége azonban a két összeg között, azaz a nettó és a bruttó fizetés között nem tud különbséget tenni fejben, így egy megfelelő bérkalkulátor minden esetben segítségére lesz. A program segítségével pár másodperc alatt ki lehet számolni egyikből a másikat. Ennek köszönhetően könnyedén elgondolkodhatunk azon egy állásinterjú előtt, hogy mekkora fizetést is kellene kérni a kívánt nettó összeghez.

munkaber1