Ami fontos, hogy a kalkulátorok tájékoztató jellegűek, az esetleges eltérésekért felelősséget nem vállalunk.

A bérkalkulátor

A bérkalkulátor, hazánkban egy fontos ezköz, hogy tisztában legyünk a bérünkből levonandó járulákok mértékével, továbbá a bérünket illető kedvezményekkel.

bérkalkulátor
bérkalkulátor

A bérkalkulátor program alapjául szolgál a hatályos törvények és szabájok adatai, melyekkel nyilván egy könyvelő is meg tudja oldalni azt amit egy bérkalkulátor, sőt akár mi dolgozó emberek is. Mivel ez egy időigényes dolog, a bérkalkulátor használatával időt spórolunk és biztos adatokat kapunk. A bérkalkulátor programot évről évre frissítjük, az érvényben lévő ezzel kapcsolatos törvények alapján. A bérkalkulátor programon kívül van még az oldalunko számos olyan kalkulátor mely segítségére lehet, melyekhez a menük segítségével könnyen elnavigálódhat.

A magyar bérek alakulása 2015-ben

A 2015-ös bérek alakulása szinte minden embert érint és érdekel is, nagy érdeklődés tapasztalható a téma körül. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a magyar emberek jelentős többsége a munkájáért kapott fizetésekből, bérekből él, ezért természetes, hogy senkinek nem mindegy, hogy milyen irányban változnak a magyar bérek. A magyar emberek többségét meglehetősen súlyosan érintette a 2008-as gazdasági válság. A magyar lakosság életszínvonala romlott, elindult az elszegényedés, a hitelek fizethetetlenné váltak, a rezsik terén is jelentős tartozások halmozódtak fel, ez pedig a magyar családok jelentős részét tönkretette. Éppen ezért rengeteg családnál létkérdés, hogy a magyar bérek pozitív irányba mozdulnak-e el. Sokakat érdekel, hogy mi várható a 2015-ös évben a magyar bérek terén, hogy jó irányt vesznek-e a bérek a 2015-ös év folyamán .bérkalkulátor A Központi Statisztikai Hivatal által készített kimutatás alapján tulajdonképpen folyamatosan növekedésben van az átlagkereset és a bruttó bér. Az elmúlt 10 évben nagyjából 100.000 Ft-tal nőtt az átlagkereset, ha a havi béreket nézzük. Az átlagkereset 2013 évben például 230.664 Ft volt. 2014 elején viszont ez minimálisan visszaesett, 2014 januárjában 226.600 Ft volt a bruttó havi átlagfizetés. A gazdaság teljesítménye viszont jelenleg is folyamatosan nő, így a bérek növekedése a 2015-ös évben is valószínűsíthető. A magyar gazdaság szerencsére növekvő pályára tudott állni, így biztosítani tudja a bérek folyamatos növekedését is. Azt persze nem szabad elfeledni, hogy eltéri intenzitást fognak mutatni a bérnövekedések a gazdaság eltérő területein, ezért az is elképzelhető, hogy lesz olyan terület, amely esetében a bérkiáramlás csökkenni vagy stagnálni fog. berkalkulator-11 Az átlagos növekedésben ragadható meg a magyar bérek növekedése. Előreláthatólag a 2015-ös évben a munkakörök többségében a bér növekedése várható, és csak minimális lesz az a terület, amelynél stagnálás várható. A bérnövekedés jelentősen eltérő lehet gazdasági ágazatonként, de ez eddig is így volt, már megszokhattuk. Rendkívül sok tényező befolyásolhatja a bérek változását, így azt előre nem lehet még tudni, hogy milyen mértékkel fognak nőni a bérek a különböző gazdasági területeken. A garantált bérminimum és a minimálbér is nő 2015-ben, várhatóan az infláció mértékével biztosan, ha többel éppen nem is. Arról sem szabad megfeledkeznie senkinek, hogy nem csak a bérből áll a jövedelem, sok összetevő alkotja, amelyek által megtörténhet az is, hogy jelentősebb bevétel emelkedés lesz. Egy biztos pont van a 2015-ös bérek alakulásában, mégpedig az, hogy 10%-kal növekedni fog a pedagógusok bére. Összefoglalásként elmondható, hogy pozitívak a kilátások a 2015-ös évben a bérek tekintetében, de hozzá kell tennünk, hogy a munkavállalók jelentős részénél nem lesz olyan mértékű a várható bérnövekedés, hogy azt meg is érezzék a pénztárcájukon.  

Ha érdekli mennyi a nettó bére használja a bérkalkulátort –>