Monday, 17/6/2024 | 11:08 UTC+2

Külföldi munkából itthoni távmunka

bérkalkulátor távmunkában
A meglehetősen nagy százalékban külföldön dolgozó magyar munkavállalók közül sokan kényszerültek arra, hogy hazaköltözzenek a vírus keltette felforgásban. Nagy buktató várhat viszont azokra, akik munkájukat megtartva pakoltak haza, távmunkává szervezve ezzel korábbi feladataikat. Adózási szempontból ugyanis nem mindegy, hogy mi a munkavégzés helye, függetlenül attól, hogy magyar, vagy külföldi a cég székhelye, amivel munkakapcsolatban állunk.
  • Mivel a külföldön megfizetett adót a magyar adóhatóság nem tartja számon, így a Magyarországon elvégzett munkafolyamatok itthon is adófizetési kötelezettséget vonnak maguk után. Sokan azonban ezt nem veszik figyelembe, és a munkáltató sincs feltétlenül tisztába a változások okozta következményekkel.
  • Azonban munkabére után nem csak adófizetési kötelezettsége lesz, de az szja bevallást is el kell készíttetnie hozzá. Ez persze tud előnyösen is alakulni, hiszen ha külföldön magasabb adóterhe van munkabérünknek, itthon akár többet is kaphatunk bruttó bérünk után.
  • Amennyiben te is szeretnél utána számolni, hogy hogy alakul kedvezőbben helyzeted, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy a nettó béredre bruttó munkabéred után, itt a bérkalkulátor, mely másodpercek alatt választ ad kérdésedre.
About