Monday, 17/6/2024 | 10:43 UTC+2

A fizetetlen szabadság előnyei

bérkalkulátor
  • Bár sokan megijednek a fizetetlen szabadság hallatán, akinek mégis sikerül belevágnia, az biztosan pozitív élményekről számolhat be utána. De mi a fizetetlen szabadsága titka, és hogyan kamatoztathatjuk azt?
  • Mint ahogy a produktivitás szempontjából is fontos, hogy a hosszú munkaórákat több, rövid szünetekkel tagoljuk, úgy a hosszú évek fáradságos munkáin is nyomhatunk egy szünet gombot a fizetés nélküli szabadság kérelmezésével.
  • A feszített tempójú munkanapok észrevétlenül képesek komoly problémává gyűrűzni, ha nem vesszük időben észre. Nem csak kiégéshez vezethetnek, de akár elhamarkodottan fel is mondhatunk, azt gondolva, hogy a munkahely már nem nekünk való, azonban sok esetben megelőzhetjük ezt, ha szánunk magunkra egy kis időt. Természetesen ehhez elengedhetetlen, hogy meglegyen egy olyan egzisztenciális alap, ami engedi nélkülözni egy ideig a fizetést. Még ha nem is hosszú hónapokra szeretnénk megállítani az időt, mindenképp kalkuláljuk bele a jövedelemkiesést, érdemes előtte bérkalkulátor segítségével kiszámolnunk ezt.
  • Ha sikerült elhatározni magunkat, készüljünk fel, hogy alkalmunk nyílik újra kikapcsolódni picit, de ami még fontosabb, újragondolhatjuk az elérni kívánt célokat, akár azt is, hogy milyen irányba tart életünk, mind munkaügyileg, mind pedig magánéletünket érintve, hiszen, tanulva a múltból egy olyan jövőt tervezhetünk meg magunknak, melynek segítségével újra meglelhetjük önmagunkat.
  • Aki nem engedheti meg magának a fizetés nélküli szabadságot az se csüggedjen, hiszen a szabadságkalkulátor kiszámolja, hogy mennyi fizetett szabadságot vehetünk ki egy évben. Ehhez már csak egy rugalmas munkáltató kell, és máris megindulhatunk önmagunk megkeresésére.
About