Tuesday, 27/2/2024 | 5:37 UTC+1

Ennyire hozzánk nőtt a home office?

home office
  Az EY egy széles, 16 országot, 23 iparágat, és több, mint 16.000 embert érintő kutatása rámutatott néhány fölöttébb érdekes dologra. Bár az ember azt gondolná, hogy már mindenkinek elege van az otthoni bezártságból, és szívesebben kitörne már a négy fal közül, a válaszadók máshogy vélekedtek, mondhatni kifújták magukat a home office nyújtotta előnyök kényelmében. Az irodisták nem kevesebb, mint 54 százaléka megfontolná, hogy új vizekre evezzen, ha vissza kellene költözni a munkahelyre.
  • Éles határ húzható az Y generáció és a baby boomerek között, a fiatalabbak között ugyanis kétszer annyian vannak azok, akik felmondanának, ha a munkáltató a vészhelyzet elmúltával nem biztosítaná a rugalmas munkavégzés lehetőségét.
  • Iparágak tekintetében a technológia és pénzügy területén dolgozók ragaszkodnának leginkább a rugalmas munkaidőhöz, míg a pozíciókat górcső alá véve főképp a menedzserek és vezetők mutatnak nagyobb hajlandóságot arra, hogy máshol próbáljanak szerencsét, az említett feltétel hiányában.
  • Ezekkel az elvárásokkal néz szembe számos vállalat, nem kis bonyodalmat okozva ennek megszervezésében, hiszen bár sokan azt nyilatkozták a kutatás során, hogy a járványhelyzet alatt kedvező irányba mozdult el a vállalati kultúra, úgy a válaszadók 64 százaléka fejlettebb technológiai megoldásoknak, például gyorsabb internetelérésnek és stabilabb videókonferencia programoknak látná szükségét.
  • Ha neked sikerült rugalmas munkavégzést kiharcolni, de a béred is változna, és gyorsan kiszámolnád, hogy az új bruttó béred mennyit jelent nettóban, használd bérkalkulátorunk!
About